ЗАСТРАШУВАЧКИ: Ова е најновиот американски воен транспорт

Технологија

Армијата на САД целосно ја унапреди можноста за користење на Rotocraft технологија. Додека ја читате оваа статија, Армијата на САД веќе експериментира со низа нови технологии на ротор, ставајќи ги прототиповите на тест под екстремни услови.

Според водачот на тимот за авијациска анализа на ARL-SLAD, Брајан Г. Смит, најновиот американски транспорт за пешадија и за воена опрема е целосно дигитализиран и песпилотен.

„Прва цел на оваа програма е да генерира некои ограничени балистички податоци кои би можеле да го намалат ризикот и/или да ги охрабрат идните дизајнери на вертикално кревање да ја земат предвид технологијата CTEF“.

Можеби ќе видите дека оваа технологија ја револуционизира воената авијација. Како што ја знаеме, досегашните можности беа сериозно ограничени од низа фактори, меѓу кои и временските. Оваа технологија „го игнорира“ расположението на климатските услови за воена интервенција.

Војниците и нивната опрема може во секое време и под секакви услови да бидат пренесени до нивната крајна дестинација и да дејствуваат брзо и ефикасно.

На тој начин, маневарските способности на армијата на САД се трудуплираат и застануваат далеку над останатите армии во светот.