ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ се Бугари, треба да преговараат во Бугарија

Забава

Бугарија има причина да претендира дека е место на преговори меѓу претседателите на Украина и Русија, но тоа мора да биде во координација со Европската унија, изјави денеска бугарскиот претседател Румен Радев.

Тој смета дека е логично да има средба меѓу претседателите на Украина и Русија, кои се Бугари, па добро е да преговараат во Бугарија. Можат и на Сончев Брег, иако уште е ладничко.

„Не случајно реков дека Русија може да победи во оваа војна, но не може да победи мир, мир со агресија не може да се добие. Оваа жестокост ќе има долгорочни последици“, додаде тој.

Најдобро е братски како двајца Бугари да се догвоорат и да прифатат историската вистина дека сите Руси и Украинци се иста народ, а тоа значи Бугари.