(Видео) ОДЛИЧНИ ВЕСТИ: Украинска офанзива, ослободен аеродром крај Киев

Европа

Херојската украинска армија не се предава. Преземаат иницијатива на сите фронтови, особено не дозволуваат да биде опколен главниот град Киев. Во текот на вчерашниот ден бил ослободен најважниот аеродром во земјата, Гостомелја крај Киев.

Тоа е познатиот аеродром на кој беше уништен најголемиот карго авион на светот од страна на руските окупатори. На снимката се гледа буквално истиот хангар, но сека се уништени руските авиони, кои го користеа тој аеродром за воздушни напади врз Киев.

На снимката се гледа како гори целокупната воена опрема на руските окупациски сили. Украинската војска е веќе внатре во аеродромот.

 

Ова е исклучителен успех и постигнување на руските единици.