ТАЖНО ВИДЕО: Исповед на мајка на убиен руски војник на неговиот роденден

Европа

Војната секогаш има висока цена, а таа цена ја плаќаат обичните граѓани, чии деца умираат по фронтовите за криминалот и суетите на воените лидери.

Мајката на рускиот војник од Саратовската област добила информација за погубување на нејзиниот син на 24 февруари. Соопштението го добила по WhatsApp.

Никој не сака да и потврди каде е толото на нејзиниот син и дали воопшто некогаш ќе биде погребан. Никој не и дава никаква информации и има забрана да прашува во руските институции.

 

Како живее овој народ под ваков гнасен путинов режим? Ова е незамисливо за нормалниот слободен свет, а особено за САД, каде секој погинат војник е воен херој и се погребува со државни и воени почести од страна на државата.