ВОНРЕДНИ ВЕСТИ: Каде во Европа е преместена американската „воздушна коњаница“

Свет

Ситуацијата во Европа се усложнува по најавата на сатрапот Путин да воведе воена состојба во цела Русија. Со тоа тој сака да спречи бунт на рускиот народ против неговата приватна војна во Украина и негово симнување од власт.

На тоа принудени се да реагираат САД и ЕУ, во обид да се заштитат од жедта за крв на вампирот од Кремељ. Тој за да оправда таква состојба во Русија, ќе мора да отвори нов конфликт на запад, бидејќи никој нема да му поверува дека од украинската војска е загрозена цела Русија.

Во тој контекст целокупната Прва бригада на т.н. „Воздушна коњаница“ на САД, се дислоцира во Полска. Тие оваа недела се веќе пристигнати во Полска и се поставуваат инсталациите за нивна полна функционална и борбена готовност.

Називот на 1st Air Cavalry Brigade “Air Cav” Palehorse е исклучително популарен во НАТО, особено што оваа единица се има прославено со врвни резултати на боиштата низ светот.

Бригадата на воздухопловната коњаница ги премести АХ-64 Апачи и УХ-60 Блекхокс од САД и Грција во Полска, како дел од нејзината силна посветеност на НАТО алијансата и партнерството!

Ова е исклучително моќна борбена група со најсовремена техника и вооружување. Ако се земе во предвид отпорот на украинската армија и лошите резултати и неспособност на руските единици, оваа САД екипа ќе ги делка како зелки по боиштата.