ПСИХОЛОЗИТЕ ОТКРИВААТ: Како да ја откриете неверната личност

Lifestyle, Живот, Забава

Психолозите откриваат 4 главни карактеристики на партнерите кои изневеруваат: Лесно ќе ги забележите

Дали би простиле прељуба доколку вашиот партнер искрено се покае? Дали сте изненадени од фактот што повеќето луѓе би го направиле тоа? Измамата, како што велат љубовните стручњаци, е знак дека нешто не е во ред во емотивната врска, но има и такви луѓе кои авантурата ќе ја започнат од чиста љубопитност.

Љубовните експерти велат дека карактеристиките кои ќе ве карактеризираат како интроверт или екстроверт може да укажуваат на склоност кон неверство. Екстровертите обично се фокусирани на околината составена од луѓе и настани, додека интровертите обично се фокусирани на нивниот внатрешен свет, мисли и чувства. Или партнерот ќе ве изневери или прељубата нема ни да му падне на памет, сметаат психолозите, тоа може да се открие со помош на личноста на еден човек, а ова се четирите главни карактеристики на прељубникот.

Нарцис
Нарцисоидните луѓе мислат дека заслужуваат сè, вклучително и повеќе партнери. Луѓето кои се високо на скалата на нарцизам имаат многу високо мислење за себе. Очекуваат туѓо восхитување, фантазираат за неограничена моќ и често веруваат дека за нив не важат вообичаените правила на однесување. Не ги почитуваат премногу туѓите чувства и го мамат партнерот со мислата дека имаат право на тоа.

Манипулатор
Повеќето луѓе влегуваат во емотивна врска од љубов и желба да се поврзат со друга личност, додека манипулативните луѓе тоа го прават од сосема различни причини. Тие не чувствуваат љубов и немаат способност да се поврзат и да формираат нормални односи со другите.

Хедонист
Прељубниците често имаат помалку развиен дел од мозокот кој е задолжен за самоконтрола. Тешко им е да одолеат на излегување и на се што им причинува задоволство.

Емоционално нестабилна
Проучувајќи ги сопружниците кои изневеруваат, психолозите откриле дека тие имаат поголема веројатност да имаат особини како емоционална нестабилност – која се карактеризира со чести промени на расположението и потреба за кавга.