СКАНДАЛ: Русија хакирана, објавена е оваа воена тајна за нападот

Европа

По софистициран хакерски напад врз руските комуникации, откриени и објавени се имињата на 120.000 руски војници кои влегле во Украина. Тоа е воена тајна, која треба најревносно да се чува. Со тоа нивниот живот е ставен во опасност, но и нивните семејства.

Ова е срам за Русија и нејзината неспособност да ги заштите основните безбедносни информации. Тоа зборува дека таа држава е „швајцарско сирење“, а не онаква како сите во светот ја замислувавме.

Тие сега ќе бидат лесна мета за прогон на меѓународните судови за учество во воено злосторство против човештвото.

Центарот за одбранбени стратегии, после дознавање на списоците, ја предаде оваа информација на украинските медиуми.

Списокот ги вклучува имињата, регистарскиот број и местото на служење на секој војник.

Целата листа можете да ја погледнете тука.