(Видео) СКАНДАЛ: БУГАРСКАТА влада се подели, мировна мисија на Путин

Балкан

Премиерот Кирил Петков го разреши досегашниот министер за одбрана и привремен премир на Бугарија Јанев, поради отворено застанувања на страната на Русија.

За министерот Јанев, случувањата во Украина не биле војна, туку специјална операција на мирот на Русија. Тоа е скандал од невидени размери за земја членка на ЕУ и особено на НАТО!

Министерот Јанев е најблизок соработник на претседателот Радев и претставник на тврдото бугарско генералско крило во прашањето со Македонија.

Предходно Јанев јавно се спротистави на распоредување на дополнителни НАТО војски во Бугарија, со изјава дека таа е суверена земја и самата ќе се брани, како воопшто да не е членка на НАТО.

Што се случува во Бугарија? Дали Путин започна специјална мировна мисија кај соседот?

Обраќање на Јанев на следен линк:

https://fb.watch/bsiOE7o3c1/