СПЕКТАКУЛАТНО (видеа) од рачно рушење на руски авион и хеликоптер

Европа

Украинците се борат со минимални средства, со рачно оружје за војни, а Русите со воени авиони и хеликоптери. Но херојската одбрана на Украина истите ги руши со тоа рачно оружје.

Првиот напад се однесува на воен авион Су-57 од страна на украински војник со рачен лансер на против воздушна ракета. Милиони долари авион, срушен со една ракета од еден војник.

 

На следното видео се гледа рушење на хеликоптер од најновата генерација, Ми-35.

 

Според извори на украинската армија, до сега се срушени преку 30 авиони и 35 хеликоптери од најновата и најмодерна генерација на руското воено воздушно воздухопловство.