(Видео) ОДБРАНЕТА честа на Украина, како се однесуваат кон руски заробеници

Европа

На социјалните мрежи масовно се шират видеа за односот на двете завојувани страни кон воените заробеници. Ако гледаме грозоморни слики како руските окупаторски банди масакрираат и се иживуваат врз заробените украински војници, другата страна покажа чест и образ.

На ова видео се гледа како украинските војници му помагаат на заробени руски војници, ги лекуваат и се обидуваат да им ги спасат животите.

Одбранета е честа на Украина! Браво за овој чин!