ПОЕНТА НА ДЕНОТ: Видела жабата Зајко како прави коњот Грујо

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

Басната зборува за една жаба, која го видела како го потковаат коњот, па и таа кренала нога да ја потковаат.

Така и нашава жаба Зајко, видела што правел коњот Грујо, па и таа да го направи истото.

Арно ама, не се пресметала како заврши коњот лепицанер, царО маЌедонски, па и таа ќе заврши, само смачкана под шлепер.

И пак не го послуша шефот Бранко папа Втори, за онаа со шлеперот и жабата.

Кој не учи од минатото, два пати му се повторува!

Така и на нашава жаба!

пишува, ПОЕНТИРАЧОТ!