РУСИЈА се жали, ја надлетувале туѓи авиони

Свет

Руските радарски станици забележале 58 странски авиони кои вршат извидувачки мисии долж границите на Русија, но и над Русија во изминатата недела, објави во петокот весникот Краснаја звезда, цитиран од руското Министерство за одбрана.

Според рускиот медиум, воздушното извидување во близина на границите на Русија било спроведено од 45 странски шпионски авиони и 18 беспилотни летала (UAV). Сите летови беа следени од руски радарски станици.

Руските борбени авиони беа измешани за да пресретнат странски авиони и да спречат можни прекршувања на државната граница, бидејќи не е дозволено нарушување на воздушниот простор на Русија, но во тоа не успеале.