ТРАГЕДИЈА во Србија, како можеше ова да се случи

Сцена

Фолк ѕвездата Светлана Цеца Ражнатовиќ раскина со Богдан Срејовиќ. Ова е прифатено како огромна трагедија во Србија. Се очекува реакција на српската влада. Дали Богдан или Цеца е во право?

Кон средината на јануари минатата година во јавноста протече веста дека балканската музичка ѕвезда, Светлана Цеца Ражнатовиќ и познатиот белградски угостител Богдан Срејовиќ се во љубовна врска.

Оваа врска започнала непосредно порано, но поради честите заеднички настапи со пријателите низ градот стана забележлива. Во претходниот период Светлана и Богдан поминуваа многу време заедно, а одредени моменти од љубовната приказна покажаа на социјалните мрежи. Се стекна впечаток на севкупна хармонија, како и семејни блиски односи на двете страни. Тоа беше причината да не изненади информацијата дека е ставен крај на оваа точка, што српски Телеграф ја дозна од извор близок на оваа двојка, а подоцна и од самите тие кои не сакаа да даваат изјави и да кажат ништо поконкретно за оваа тема.

Она во што беа едногласни беше:

– Веќе не сме во врска, но ќе бидеме пријатели до крајот на животот, се наведува во заедничкото соопштение.

Очигледно имало разлики, а Цеца и Богдан не ги надминале сите предизвици кои биле пред нив, па оваа љубовна приказна станала само спомен. Во ниту еден детал нема простор за сензационализам, бидејќи ниту раскинувањето не е бурно, ниту трето лице е вмешано, но двете страни сфатија дека емоциите избледеа.