ЕВРОПСКАТА епархија на МПЦ – ОА на отец Пимен има новост

РЕЛИГИЈА

Европската епархија на МПЦ-ОА, доби уште еден свештеник. Ракополагањето на Отец Дејан го изврши Митрополитот г. Пимен во црквата на МПЦ-ОА во Љубљана, во сослужение со свештеници на МПЦ-ОА од Хрватска и од Словенија.

Православна Хрватска и Словенија. Сослужување со о. Кирко, о. Митко, о. Дејан при ракополагање на о. Дејан за нов свештеник. Да ни се множат!, напиша отец Пимен на Фејсбук.

Денешната Литургија во оваа црква има и историско значење, на исти ден пред девет години беше отслужена првата редовна Богослужба во Љубљана.