ДЕНЕС Тоше ќе имаше роденден

Живот, Сцена

Македонската легенда Тоше Проески, денес на 25 јануари, ќе дуваше свеќи на тортата.

Крушевчанецот живее во срцата на сите негови обожаватели ширум Балканот. Олицетворение на праведност, чистина, среќа, скромност, љубов.

Иако денес го нема, неговите вредности остануваат со нас, а луѓето со жалење и многу љубов се’ уште го слават неговиот лик и дело.

Среќен роденден!