ПОЕНТА НА ДЕНОТ со болшевичкото православие

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

Глупоста оди вака:

За кого си? За Русија или за Украина?

Одговорот е:

Абе оди легни си, зелко една!

Македонија и Украина се две земји и два народи кои претрпеле потполно исти работи… и национални и државни и Црковни!

Поентата за денес е тоа Црковното…

Македонската Црква не ја признаваат Србите и Русите! Украинската Црква не ја признаваат Русите и Србите!

Украинската Црква побара и доби признавање од Цариград, Вселенска Патријаршија!

Македонската Црква побара и чека признавање од Цариград, Вселенската Патријаршија, по урнек на Украинската Црква!

Сега јасно ви е зошто сме исто напатени со Украинците?

Пак вие да барате Србија и Русија и некакво си болшевичко православие!

Утре јас пак ќе ви напишам на темава… ако не друго, бар да ве описменам!

пишува, ПОЕНТИРАЧОТ!