ВМРО го нападна седиштето на партијата ПП на Петков

Балкан

Крајни вулгарски националисти од ВМРО на Каракачанов денес го нападнаа седиштето на партијата Продолжуваат Промените на премиерот Кирил Петков.

На влезот и фасадата на седиштето на владеачката партија беа испишани пораки „Киро е предавник“, „Македонија е бугарска“ и сл. Сетоа тоа е обид на руските измеќари во Бугарија да спречат затворање на македонското прашање и проширување на ЕУ на Балканот.