Средношколски глас :Не задушувате со партија , ни ја ”убивате” желбата да бидеме подобри ученици

Балкан, Македонија, Политика

На 29 мај 2021 година, Сојузот го одржа своето тринаесетто Генерално собрание, односно Втор конгрес на Сојузот на средношколци.

На изборите, Лука Павиќевиќ ја доби поддршката на 69% од присутните, а Емира Хусовиќ 31%. Лука Павиќевиќ е избран за Претседател на Сојузот на средношколци, а должноста ќе ја преземе на 10 јуни, т.е. кога ќе заврши вториот мандат на Ходаи.

Средношколската организација Средношколски глас , објави статус на којшто се спротиставува директно на Мила Царовска. :

❌Ако ова е изборот на Мила Царовска за претседател на средношколците и благодариме што повторно ни докажа дека во оваа држава правда НЕМА.
❌Госпоѓа Министерка, заради ова ваше влијание секаде, ние протестираме!
❌Не задушувате со партија, ни ја “убивате желбата да бидеме подобри ученици, ни ја понижувате интелегенцијата на нашите родители!
❌Срам да ви е! ❌
📌Честитки за колегата, но играта за “независно” тело на средношколци е крајно НЕфер!
# МилаОдиСи