ИНВАЗИJA на HAТО вo Укpaина, Pycија нecпособна дa дejcтвува

Европа

Речиси 10.000 воени инстpуктори, вклучително и 4000 Американци, се испратени во Украина за да ги обучуваат војниците на легитимната армија на Украина, со цел да ја поддржат нејзината војска во Донбас, против проруските сепаратисти и терористи во таа суверена украинска провинција.

Пристигаат инструктори и логистичари, расте воениот буџет на Украина, а пристигна и помошта од HAТО во оружје и опрема вредни над две милијарди долари. Русите обвинуваат за забележани експлозии на линијата на фронтот, а тоа се дел од воените вежби на украинската армија и НATО инструкторите.

Странските инструктори се во Украина за да помогнат во одвраќањето на руската агресија и обидот да се спречи Украина да стане дел од НATО. Тој процес не може да биде запрен, кога и да е, ќе се реализира!