ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски покрај што лажеше за курсот на Харвард, докторирал во Црна Гора додека таму амбасадор бил неговиот татко

Македонија

Ковачевски покрај што лажеше за курсот на Харвард, докторирал во Црна Гора додека таму амбасадор бил неговиот татко, се вели во партиското соопштение на опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

-Во биографијата која самиот Ковачевски ја објавил стои дека докторирал на Економскиот факултет на Универзитетот во Црна Гора во 2008 година. Амбасадор на Македонија во Црна Гора тогаш е неговиот татко Слободан Ковачевски. Дали и како влијаел таткото на Ковачевски при добивање на неговиот докторат? За докторски студии потребно е докторантот да престојува во земјата каде се наоѓа Универзитетот, да врши истражувања и друг вид активности. Ковачевски во периодот кога бил на докторски студии бил на раководна позиција во Македонски Телеком. Дали и како Ковачевску го посетувал Универзитетот во Црна Гора? Какво влијание имал Слободан Ковачевски, таткото на Димитар Ковачевски при неговото докторирање? Прашуваат од опозицијата.

Ковачевски манипулираше со Харвард, дали манипулирал и со докторатот? Додаваат од таму.