ПОТСЕТУВАЊЕ што Заев вети во 2019, оценете што е остварено

Политика

Премиерот Зоран Заев во 2019 година ги дал следниве ветувања:

  • започнување изградба на нов Клинички Центар во Скопје;
  • нов автопат Скопје – Блаце;
  • хидроелектрани Чебрен и Галиште – вредни 800-тини милиони евра;

Како што информира премиерот, тоа се историски проекти, со кого се овозможува економијата да функционира за секого. А за кого профункционира и колку од овие ветувања се реализирани, проценете сами.