Еве што се договориле ЗАЕВ и ГАШИ!

Политика

И оваа средба помина без забележителен напредок. Како и на претходните средби се договориле разговорите да продолжат и понатаму. Најголем интерес е министерското место за здравство.

Сеуште ќе разговараат за министерски места. Најголем оптимист е кандидатот за лидер на СДСМ Ковачевски. Опозицијата сепак стои на ставот дека учеството на Алтернатива во влада е погрешен чекор бидејќи ова е најкриминалната влада до сега.

Заев повторно на средбата беше придружуван од својот евентуален наследник Димитар Ковачевски.

Конкретни кадровски решенија не се соопштуваат сеуште во јавност.