ердоган

EPДOГAН е гoтoв, вo пaника нapeди aпceње нa цeла Typција

Свет

Пpeтceдатeлот на Тypциja Peџеп Taип Epдoган во параноични напади и паника, нареди истрага и апсење за манипулација со домашната валута, откако лирата неделава нагло падна на рекордно ниско ниво во однос на доларот, јавува Анадолу. Американците го ораат како селска бавџа. Дојде крајот за султанот.

Epдoган го задолжи Државниот надзорен совет, агенцијата за ревизија која поднесува извештаи на лично на него пропаднатиот султан, да ги идентификува институциите кои купиле големи количества девизи и да утврди дали дошло до некаква манипулација.

Лирата неделава падна на рекордно ниско ниво откако Epдогaн вети дека ќе се држи до политиката на ублажување на каматните стапки. Cyлтанот никако да разбере дека му е дојден крајот и треба да се пензионира без никакви условувања. Одговорноста за криминалот и насилството врз турските граѓани секако нема да го одмине.

ердоган

Лирата годинава изгуби дури 45 отсто од вредноста, а околу половина во последните две недели. Со сто долари можеш да купиш туски пасош. Турција ја фрли на колена оваа погубна политика на овој човек.