ПУТИН ИЗГУБИ НАДЕЖ, ова е новата пратка од Германија

Германската компанија Krauss-Maffei Wegmann на Украина испорача 100 самоходни хаубици Panzerhaubitze 2000. Германија може да го испорача на Украина значителното тешко вооружување кое до сега недостасуваше за одбрана на земјата. […]