ШОК ЗА РУСИЈА (видео), со америчко оружје Украина ослободува територии

Украинската армија започна со активна употреба на американско оружје, особено хаубици M777 155mm Howitzers, со кои буквално ги разнесе руските позиции на југот на Украина, северно од градот Херсон. Огромен […]