ЗАЕВ со детали за лицата кои настрадаа во Бугарија

Ќе почекаме причините за несреќата да ги кажат стручните служби. Настраданите не се само од Скопје, туку се од повеќе места. Сите се граѓани на Северна Македонија, од повеќе националности […]

ВAЖНO: Подготвено е решение на спорот со Бyгаpија

Меѓународниот фактор, особено CAД силно притискаат за брзо и ефикасно решение на спорот помеѓу Макeдoниjа и Бyгаpија. Целта е брзо да се започнат преговори за членство на Македонија во EУ, […]