БОЖЈО ЧУДО во Солун, мироточи митрата на Свети Димитриј

ЧУДО ВО СОЛУН! Од вчера се случува чудо во Храмот на Свети Димитриј Солунски во Солун. МИРОТОЧИ МИТРАТА НА СВЕТИ ВЕЛИКОМАЧЕНИК ДИМИТРИЈ ВО СОЛУН, ОД ВЧЕРА ВЕРНИЦИ СОБИРААТ СВЕТО МИРО […]

ЧУДОТО (видео) во Ерусалим се појави, БЛАГОСЛОВЕНИ се православните со Благодатниот оган

Во Храмот на Светиот гроб во Ерусалим и денеска се појави Благодатниот оган, едно од чудата во православието што секоја година се случува на Велика сабота пред Воскресението Христово – […]