ДЕНЕС одбележуваме ЛАЗАРОВА САБОТА

Денеска е Лазарова сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници, кои се точно една недела […]

СУЛЕЈМАН стана ДУШАН, се повеќе муслимани преминуваат во христијанство

Уште еден муслиман од илјадници до сега на Балканот, се конвертираше во христијан, со интересно образложение за неговиот чекор. Имено, младиот Сулејман Муратовиќ (24) постана Душан Обреновиќ, посетувајќи ги редовно […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ со албанската жртва за ЕУ

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Македонија во криза после француската глупост за интеграција во ЕУ! Прашањето ги подели Македонците и Албанците, иако огромен дел од припадниците на албанската заедница останаа на страна […]

MПЦ – OА пpoтив паганcки oбичаи намeтнати oд стpaна вo Maкедонија

Отецот Бобан од Македонската православна црква (МПЦ – ОА) информира дека постои одлука на Скопската епархија, според која свештениците и поповите не смеат да учествуваат на коледарските огнови и да […]

Печалбари од верата, официјален став на Богојески

Петар Богојески, претседател на УЕФМ и промотор на Македонски концет објави нов став. На својата официјална фан страна на ФБ објави анализа за состојбата со верските права и слободи во […]