СТИПЕ МЕСИЌ: Бугарите зборуваат глупости, Тито не ги создаде Македонците

Поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ тврди дека Бугарија беше на страната на нацизмот, а потоа прејде на страна на сојузниците, а дека Македонците не ги создал ниту Тито, ниту Коминтерна. […]