АМЕРИКАНЦИТЕ ЗАМИНАА, дали ќе бараат оштета од САД за една недела во МК

Тимот за санкции од Вашингтон кој беше во Македонија со цел поагресивно да истражува корупција кај поранешни, но и актуелни функционери си заминал од земјава, откриваат за „Фокус“ од Амбасадата […]

САД со порака до БУГАРИЈА и „меѓу редови“ до АЛБАНИЈА

САД на билатерална основа водат разговори со Бугарија и Северна Македонија да ги решат билатералните спорови брзо бидејќи време е Северна Македонија и Албанија да ги започнат предпристапните преговори со ЕУ, […]