СРАМНО: За српската државна телевизија МПЦ стана Северномакедонска црква

Српската државна телевизија вечерва со навредлива содражина, користејќи го терминот „Северномакедонска црква“  неколкупати извести за одлуката на Вселенската патријаршија за признавањето на МПЦ-ОА. -Вселенската патријаршија ја признала „северномакедонската“ црква како […]