ДЕНЕС ОДБЕЛЕЖУВАМЕ Св. свештеномаченик Симеон

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 17 април. Денес одбележуваме Св. свештеномаченик Симеон. Свети Симеон беше епископ на Персија во четвртиот век, кога во оваа земја христријаните ги […]