ВАНДАЛИЗИРАНА Света Софија во Турција, дали е по наредба на Ердоган

Запуштеност на Светиот Катедрален Храм Света Софија – коментари со критики од страна на турски корисници на социјалните мрежи – Започнува истражување за вандализмите во царската порта. Вандализми, отпадоци, прашина. […]