ДЕНЕС ОДБЕЛЕЖУВАМЕ Светата великомаченичка Ирина

Живееше во апостолските времиња на Балканот во некој град Магедон, каде што татко ѝ Ликиниј беше владетел. Некои мислат дека таа е Славјанка. Родена како незнабошка од родители – незнабошци, […]