КИРО ГЛИГОРОВ открива кој ја распадна ЈУГОСЛАВИЈА

Во едно од своите интервјуа, Киро Глигоров, поранешен висок функционер на СФРЈ и прв претседател на самостојна и независна Република Македонија раскажува за планот на Европската унија, кој на претседателите на републиките им […]