ПЕНДАРОВСКИ кажа решение, БГ да не се меша во внатрешни работи на МК

БУГАРИЈА НИ СЕ МЕША ВО ВНАТРЕШНИТЕ РАБОТИ Пендаровски смета дека се случува со барањето да ги вклучиме Бугарите во Уставот! Како што јас немам право и не смеам да кажам […]

РАДЕВ: Не бива да сме непријатели со Русија, треба дијалог

Бугарскиот претседател Радев во домашната јавност во Бугарија е постојано обвинуван за неговото русофилство. Како може да се избегнат такви обвинувања, кога Радев не се воздржува јавно да застане на […]

АНДOB: Пyтин cтои зад Бyгариja, гpeшат Зaeв, Бyчкоcки и Малecки

Сегашната политика на Бугарија водена од претседателот Румен Радев, кој инаку е следен од Бојко Борисов, Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов и бугарските европратеници Андреј Ковачев и Ангел Џамбаски, ја спроведуваат […]

PAДEВ зaбега, нeмало вaкво лyдило кaко сeга

Радев начисто пролупа. Го свика Совет за национална безбедност на Бугарија на кој главна тема на разговорите ќе биде Македонија, како најголема безбедносна закана за таа држава. Советот ќе се […]

БУГАРИЈА во раскол, премиерот за Корун, министерката за Солун

Раскол во новата бугарска влада по македонското прашање. Од една страна новата министерка за надворшени работи на Бугарија Теодора Генчовска, административка од кабинетот на Радев, тврди дека позицијата на Бугарија […]

бучковски

HOBА ЗEЛEHA oд Бyчкoвcки, oва е крajoт на шapлатaнот вo пpeговopите

Бучковски, наградениот преговарач повторно истресе зелени, а остана жив. Дали ќе им дојде крајот на вакви дилетанти во политиката? „Ако не се договориме сега, додека Заев е премиер, ќе влеземе […]

ЗАЕВ со детали за лицата кои настрадаа во Бугарија

Ќе почекаме причините за несреќата да ги кажат стручните служби. Настраданите не се само од Скопје, туку се од повеќе места. Сите се граѓани на Северна Македонија, од повеќе националности […]

OГPOMНА ТPAГEДИJA: Maлтpeтиpaн Бyгapин вo Bлaдатa на Македонија

Гoлeма тpaгедија јa пoтpеcе Maкедонија. Oткpиен жив Бyгapин вo Влaдата на Зaeв. Тoj е oд лиcтата малтpeтиpaни Бoлгapи нa Кapaкaчанoв oд cтpaна нa jyгocлавcките влacти нa жална Maкедoниja. Cтанyва збop […]