ТАГА ВО БУГАРИЈА, откриена вистината за градителите на ЦРКВИТЕ НА ЕГЗАРХИЈАТА

Гаврил Атанасов Христов (1862-1951) бил македонски уметник, иконописец и фотограф роден во Берово, 1862 или ’63 година. Бил врвен зограф. Зад себе има околу 300 вредни икони, од коишто голем […]