ИСТОРИСКА СЛИКА: РУСИТЕ краделе во Германија како сега во Украина

Во контекст на руската војна против Украина, ја објавуваме најпознатата историска фотографија, забележана и опстаната од Втората светска војна. Историски факт е дека на 2 мај советскиот фотограф Евгениј Халдеј […]