КАПИТУЛИРАШЕ И РПЦ, им остана само лажна надеж

Руска црква од Москва ставена во небрано од одлуката на ВП, преку треторазреден црковен дипломат, кратко соопшти: Ја поздравуваме одлуката на Српската православна црква за „Македонска православна црква – Охридска […]