МИТРОПОЛИТ ГРИГОРИЈ: Пописот е неуставен, ПРАВОСЛАВНИТЕ се жртви на статистичка измама

Став на Митрополитот на Кумановско–осоговска епархија, д-р Григориј (Настески), во врска со подготовка, организирање и спроведување на Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија од Февруари, 2021 година. […]