ВОНРЕДНИ ВЕСТИ: ФРАНЦУЗИТЕ открија малтретирани БУГАРИ во Битола

Францускиот предлог за надминување на македонско – бугарскиот спор се фокусира пред се на малцинските права на Бугарите во Македонија, до степен да го условува почетокот на ефективните преговори со […]

ВОНРЕДНИ ВЕСТИ: Тешко ранет НАЧАЛНИКОТ на Генералштабот на Русија

Веќе пристигнаа потврдени вести за погодена висока команда на руската армија кај градот Харков, при што е тешко ранет Началникот на Генералштабот на Руската Федерација, генерал полковник Валериј Герасимов. Информациите […]