НОВИ ДОКАЗИ за Македонците и царска Pycиja

Конечно достапен до јавност е научниот труд „Македонските иселеници во царска Pycиja 1751 – 1783 и Македонскиот полк“ на м-р. Марко Бојаџиски, дел од стручните тимови на Македонски Концепт, кои […]