ТРАГЕДИЈА: Новиот премиер Петков по умот на бумбарите

Во наредните денови во Софија ќе престојуваат претставници на т.н. бугарски организации и здруженија од Македонија, генерално составени од „бугари по професија“ или соработници на старата југословенска служба. Тие ќе […]

Богојески: Бугарија да го врати грбот!

Богојески, промотор на Македонски концепт со предлог во преговорите со Бугарија да се најде и историското наследство кое Бугарија го има украдено од Македонија. Особено грбот на Македонија и останати […]