Ќе научиме ли нешто од Норвешка? – тамошната министерка за здравство поднесе оставка поради плагијат

Министерката за здравство на Норвешка, Ингвилд Кјеркол (48) денеска поднесе оставка по обвинувањата дека нејзината магистерска е плагијат. Универзитетот Норд во Бодо, каде што ја поднела магистерската во 2021 година, […]

Нов скандал ја тресе Норвешка – и министерката за здравство лажирала магистерски труд

Академска истрага денеска покажа дека норвешката министерка за здравство Ингвилд Кјеркол лажирала делови од нејзиниот магистерски труд, што е втор ваков случај годинава поврзан со владата во Осло. Истрагата на […]

ПРОГОНЕТИТЕ МАКЕДОНЦИ го освојуваат светот

Македонските криминални и бандитски здруженија, наречени политички партии, последните 30 години од Македонија прогонија илјадници и илјадници млади Македонци, кои денес стануваат светска елита и го освојуваат светот на науката, […]