ПОЛСКА СО НОВА ДОНАЦИЈА – тенкови за Украина

Полскиот премиер Матеуш Моравјецки изјави дека неговата влада испратила тенкови во Украина. За време на интервјуто за приватната телевизија Полсат њуз, Моравјецки беше прашан дали Полска испратила или ќе испрати […]