MПЦ – OА пpoтив паганcки oбичаи намeтнати oд стpaна вo Maкедонија

Отецот Бобан од Македонската православна црква (МПЦ – ОА) информира дека постои одлука на Скопската епархија, според која свештениците и поповите не смеат да учествуваат на коледарските огнови и да […]