КАЗАХСТАН во подлабока криза, се апсат помеѓу себе луѓето на режимот

Поранешниот шеф на казахстанската агенција за контраразузнавање и антитероризам, Карим Масимов е уапсен под обвиненение за обид за државен удар, среде граѓанските протести за симнување на тоталитарниот режим, за кои […]