НОВ БУГАРСКИ КЛУБ во Кавадарци, основаат продавачите на пасоши

Добре Митрев, претседател на граѓанското здружение „Македонско – бугарско пријателство“ ќе биде организатор на отварање на уште еден бугарски клуб во Македонија, по примерот на тие во Битола и Охрид. […]

ВOЗOБHOВЕНА ЦPKВA во Kaвадapци

Македонскиот народ го реконструира и возобнови Божjиот хpaм во Кавадарци, посветен на Св. великомаченик Димитриј. Реконструкцијата ја раководеше Повардарската Епархија, која беше домаќин на денешното реосветување на црквата „Св. вмч. […]

Кавадарци гори!

Кавадарци прослави 30 години од формирањето на навивачката група Лозари – Кавадарци. Настанот беше грандиозен за македонски услови. Кавадарци покажа гордост на своите. Секоја чест!