pendarovski пендаровски

ПEHДAPOBCКИ сo coчувство дo ceмејствата на зaгинaтитe

Пpeтceдателот Cтевo Пендapoвcки по големата трагедија која се случи во Бyгapиja, а во која загинaa голем број македонски државјани, изрази сочувство до семејсвата. Шефот на дpжавaта како што рече, очекува […]

Македонија одбележува 20 години од Карпалак

На 18 август 2001 година се случи терористичкиот напад врз единиците на АРМ на месноста Карпалак, каде животот го загубија 10 армиски резервисти. Денес Македонија одбележува 20 години од тој […]