БУГАРСКИТЕ живковистички ТЕЗИ не поминуваат кај Богојески

Неодамна на социјалните мрежи се појави реакција на Петар Богојески, лидер на МК, на тврдењата на Љубчо Георгиевски, лидер на ВМРО НП,  за двослоен идентитет кај Македонците. Богојески во реакцијата […]

БОГОЈЕСКИ: Заев ќе ја кантонизира Македонија

Голема прашина се крена околу обидот на власта, без законски основ да издаде нови севернизирани лични карти, во кои се воведува двојазичност, а дополнително се мешаат нација со етнос. На […]